Nieuws

‘Met waterstof wordt de energietransitie veel eenvoudiger’

15 juni 2019
Het is het kip en ei dilemma. Waterstof is een zeer schone brandstof, maar zolang er geen aanbod en infrastructuur is, stappen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs niet over. En zonder klanten is er geen interesse van investeerders voor het produceren van brandstofcellen, het aanleggen van tankstations en het ombouwen van leidingnetwerken. 
Lees verder >>

KOSTELOZE BEGELEIDING VOOR 20 STARTUPS DOOR DRÖGE & VAN DRIMMELEN

31 mei 2019
Op 21 mei lanceerde directeur Frans van Drimmelen een nieuw project: 20/20 Startups. In het kader van het twintigjarig bestaan van Dröge & van Drimmelen, gaan we twintig startups kosteloos begeleiden. Op die manier ondersteunt Dröge & van Drimmelen startups met een grote maatschappelijke impact, die noodzakelijke transities aanjagen.
Lees verder >>

Provincie versoepelt voorwaarden subsidie InVesta

16 mei 2019
De provincie Noord-Holland wil dat bedrijven zich snel kunnen vestigen op InVesta, het expertisecentrum voor biomassa en vergassingstechnologie in Alkmaar. De provincie heeft besloten om de voorwaarden voor de verlening van een subsidie aan het onderzoekscentrum aan te passen.
Lees verder >>

'In de toekomstige huishoudelijke energievoorziening kan groen gas aardgas volledig vervangen'

15 mei 2019
Dat we onze woningen straks zonder aardgas gaan verwarmen is duidelijk. Maar met zon en wind alleen redden we het niet, stelt Gasunie. En gelukkig hoeft dat ook niet. “De hoeveelheid gas die huishoudens in de toekomst nog nodig hebben, kan volledig door groen gas worden ingevuld.”
Lees verder >>

Stadsdistributie op waterstof stap dichterbij door bouw tankstation in Alkmaar

12 apr. 2019
‌Een brede samenwerking tussen verschillende sectoren maakt het mogelijk dat vrachtwagens in Noord-Holland in 2020 gaan rijden op duurzame waterstof direct uit wind. Dankzij de DKTI subsidie kan het project DUWAAL nu starten met haar eerste waterstoftankstation.
Lees verder >>

Regio Alkmaar heeft duurzaamste warmtenet van Nederland

30 jan. 2019
‌Het warmtenet Regio Alkmaar dat ligt in de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Langedijk en Heerhugowaard, is sinds begin januari aangesloten op de bio-energiecentrale van HVC. Hierdoor is de geleverde warmte voor alle aangesloten huizen en gebouwen 100% groen.
Lees verder >>

Adres

Barnsteenstraat 8 
‌1812 SE Alkmaar‌

Contact

‌Peter Simões
Directeur InVesta
+31 (0)6 270 33 412
info@investa.org