Eneco en InVesta gaan partnerschap aan om groengasinnovaties te versnellen

Energiebedrijf Eneco slaat de handen ineen met InVesta, een innovatief platform voor hernieuwbare energieprojecten. De twee ondernemingen willen zo samen groengasinnovaties in een stroomversnelling brengen. ‌

‌Eneco wil in 2035 klimaatneutraal zijn. Deze ambitie omvat niet alleen de eigen operationele activiteiten, maar strekt zich ook uit tot alle leveringen aan klanten, die tegen die tijd volledig CO2-neutraal zullen zijn. Bij het verwezenlijken van deze ambitieuze doelstelling spelen groene moleculen, zoals groen gas en waterstof, een cruciale rol.

Hoewel de markten voor groen gas en waterstof momenteel nog niet de benodigde technologische volwassenheid en schaalgrootte hebben bereikt, zet Eneco zich als voorloper in de energietransitie actief in voor de ontwikkeling van deze technologieën en initiatieven rond hernieuwbare gassen. InVesta is hét innovatieplatform dat zich richt op proefprojecten in de vergassingstechnologie en het tot commerciële schaal brengen van deze initiatieven om zo de markt verder te ontwikkelen. Daarmee sluit dit naadloos aan bij de activiteiten en ambities van Eneco.

Paul Hendrix, Director Business Development binnen Eneco Energy Trade, benadrukt het belang van het partnerschap met InVesta: "Dit partnerschap stelt Eneco in staat om toegang te krijgen tot innovatieve startups, waardevolle kennis en een netwerk op het gebied van hernieuwbaar gas. Deze middelen helpen ons bij het bereiken van onze ambitieuze doelstelling om tegen 2035 CO2-neutraal te worden."

Peter Simoes, Directeur InVesta ziet mooie kansen in deze samenwerking: “Voor InVesta is de samenwerking met een grote partij als Eneco van belang om snellere stappen te zetten richting de commerciële ontwikkeling van een schone energievoorziening voor iedereen."
TNO Energy projects

Adres

Diamantweg 38
‌1812 RC Alkmaar

contact

‌Peter Simões
‌Directeur InVesta
‌‌+31 (0)6 270 33 412
info@investa.org

Volg ons