Hoe kunnen algen bijdragen aan duurzaam gas?

Rabobank en InVesta stimuleren samen duurzame innovaties
Er zijn nog steeds bedrijven die afhankelijk blijven van gas maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat we niet afhankelijk blijven van fossiele brandstoffen? Dat is een vraagstuk waar InVesta zich onder andere mee bezig houdt. Met Rabobank heeft InVesta een overeenkomst getekend om samen de energietransitie te willen versnellen.

Krachten bundelen
Peter Simões, directeur van InVesta, en Ralph van Soomeren, directeur coöperatieve Rabobank, ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om elkaar te versterken in kennis, netwerk en financiële middelen. Zodat innovaties rondom duurzame waterstof en groen gas zich verder kunnen ontwikkelen.
Duurzame oplossingen
Bij InVesta werken ondernemers, onderzoekers en overheden samen aan oplossingen om de energietransitie te versnellen. Zo staat er een installatie waarin partner Sustenso test of we in de toekomst groengas kunnen winnen uit agrarisch afval, door algen en CO2 toe te voegen.

Peter Simões is blij met Rabobank als nieuwe partner: “Voor ons als expertisecentrum is het van belang dat zoveel mogelijk partijen aanhaken. Ik ben heel blij dat we deze combinatie kunnen maken. Wij krijgen toegang tot startups en scale-ups in het netwerk van Rabobank en andersom. Zo werken we samen aan uitwisseling van kennis op het gebied van innovatie.”

Ralph van Soomeren: “Rabobank wil bijdragen aan het versnellen van de energietransitie. Onze energie stoppen we in al die plannen die we liever vandaag dan morgen met en voor onze klanten realiseren. Dit betekent dat we moeten doorontwikkelen naar een nieuwe economie met nieuwe duurzame verdienmodellen. Daar leveren wij graag onze bijdrage aan. Toekomstbestendig ondernemen doe je immers samen”. 
TNO Energy projects

Adres

Diamantweg 38
‌1812 RC Alkmaar

contact

‌Peter Simões
‌Directeur InVesta
‌‌+31 (0)6 270 33 412
info@investa.org

Volg ons