3 burgemeesters op bezoek bij investa

20 april 2022
Op 20 april jl. waren de burgemeesters van 3 buurgemeenten, Alkmaar (mw. Anja Schouten), Heiloo (mevrouw Mascha ten Bruggencate) en Bergen (de heer Lars Voskuil) bij InVesta op bezoek.
Daar genoten zij van een lunch op het nieuwbouw terrein van InVesta.
Tijdens de informele lunch benadrukte directeur Peter Simões het belang van een goede samenwerking tussen gemeenten, InVesta en de projecten die zullen starten in en om het InVesta-terrein aan de Diamantweg 38 te Alkmaar.

Niet alleen vanwege de locatie en faciliteiten die InVesta beschikbaar stelt aan projecten, maar ook dat met deze projecten onder andere de congestieproblematiek rondom de Boekelermeer aangepakt kan worden.

InVesta's unique selling point is dat zij een netwerkorganisatie is, die faciliteiten beschikbaar stelt om diverse projecten met betrekking tot biomassa doorgang te laten vinden. 
‌Middels een zogeheten koepelvergunning meent InVesta dat het aantrekkelijk is voor ondernemers om gebruik te maken van de kennis, kunde én faciliteiten van InVesta. 
‌Hierdoor kan een mooie kruisbestuiving ontstaan tussen diverse leveranciers (van bijvoorbeeld feedstock), verwerkers (onder andere van biovergisters) en eindproducten (bijvoorbeeld groen gas).

Na de lunch volgde een rondleiding door de bijna gereed zijnde nieuwbouw van InVesta.

De burgemeesters hebben al aangegeven graag een keer terug te komen, wanneer het pand gereed is en eventuele projecten zijn gestart en/of ondernemers zich hebben gevestigd aan de Diamantweg 38.
TNO Energy projects

Adres

Diamantweg 38
‌1812 RC Alkmaar

contact

‌Peter Simões
‌Directeur InVesta
‌‌+31 (0)6 270 33 412
info@investa.org

Volg ons