vacature Business developer

Kom werken bij het innovatieve InVesta Expertisecentrum en draag bij aan een klimaatneutraal Nederland in 2050!
InVesta Expertisecentrum speelt een cruciale rol bij de doorontwikkeling en het markt gereed maken van de nieuwste duurzame technologieën, zoals waterstof en groengas. InVesta brengt ondernemers, onderzoekers en overheden samen om gezamenlijk te werken aan de doorontwikkeling en het marktgereed maken van de nieuwste duurzame technologieën.

Wil jij deel uitmaken van dit inspirerende project? We zoeken een enthousiaste:
Business developer
Als business developer krijg jij de kans om een verschil te maken en onze faciliteiten uit te breiden met een basisfaciliteit voor de productie van syngas uit biogrondstoffen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van deze nieuwe onderzoeksfaciliteit in de voorbereidingsfase.

De vacature wordt bij voorkeur ingevuld door een zelfstandige, met een inzet van 24 tot 32 uur per week. Op basis van kennis en ervaring kan hier in onderling overleg van worden afgeweken. 
Wat ga jij doen?
• Je brengt bedrijven en organisaties samen die InVesta Expertisecentrum actief willen steunen in de ontwikkeling van onze nieuwe faciliteit;
• Je werft financiële middelen, zowel privaat als publiek, voor de uitvoering van de voorbereidingsfase (haalbaarheidsonderzoek, engineering, vergunningaanvraag);
• Je geeft leiding aan de uitvoering van een haalbaarheidsonderzoek, bestaande uit onder meer een marktonderzoek en het opstellen van businessplan voor exploitatie van de faciliteit;
• Je doet onderzoek naar de financiële mogelijkheden (privaat en publiek) voor de realisatie en langjarige exploitatie van de onderzoeksfaciliteit.

Het betreft een zelfstandige functie die in onderling overleg en in actieve samenwerking met de directeur en het bestuur van Stichting InVesta wordt ingevuld.
Wat vragen wij van jou?
Op basis van je industriële ervaring begrijp je de waarde van nieuwe technologische opties en weet je hoe de uitdagingen rondom de implementatie van deze nieuwe technologieën in een breed ecosysteem op moet lossen. Andere kennis en vaardigheden die je meebrengt zijn:
• Je hebt een voltooide HBO of WO opleiding.
• Je hebt ruime ervaring met business development activiteiten met een trackrecord in business-to-business projectontwikkeling, het bouwen van publiek-private partnerschappen en het vermogen om nieuwe proposities te ontwikkelen.
• Je hebt ervaring in het volledige business development-traject, van het verzamelen van het eerste marktinzicht tot het sluiten van deals.
• Je hebt affiniteit en ervaring met energie-technologie met name op het gebied van biomassaconversie.
• Je beschikt over een relevant netwerk in de energie- en/of chemische industrie.
• Je spreekt en schrijft vloeiend in Engels en Nederlands.
Belangrijkste competenties:
• Je beschikt over een commerciële mindset en je denkt vanuit het perspectief van de klanten. Je kunt het zakelijk potentieel van technologie identificeren en beschikt over een combinatie van sterke onderhandelings-, netwerk-, en coaching vaardigheden.
• Je leert snel en raakt snel vertrouwd met nieuwe technologieën in een dynamische werkomgeving.
• Je kunt zowel zelfstandig als in teams opereren.
• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en weet anderen te overtuigen.
• Je hebt een flexibele en positief kritische instelling.
Wat bieden wij?
• Een contract voor een periode van 6 maanden met een inzet van 24 tot 32 uur per week. Op basis van kennis en ervaring kan hier in onderling overleg van worden afgeweken. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.
• Een passende beloning en onkostenvergoeding.
Over InVesta
Stichting InVesta Expertisecentrum biedt geavanceerde faciliteiten om succesvolle pilots en projecten te demonstreren, gelegen op het Energy Innovation Park Alkmaar. Ons moderne pand bevat een state-of-the-art onderzoekshal, een volledig uitgerust laboratorium, kantoorfaciliteiten en een ruim buitenterrein voor grootschalige test- en demonstratie-installaties.
Daarnaast speelt InVesta Expertisecentrum een belangrijke rol in het verbinden van hogescholen en universiteiten met lopende onderzoeksprojecten. Samen met onze partners, New Energy Coalition en Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord, bereiden we nieuwe technologieën voor op de markt. Ook ondersteunen we gebruikers bij het verkrijgen van de financiering voor vervolgstappen.
InVesta Expertisecentrum wordt actief ondersteund door TAQA Energy B.V., TNO en Energie Beheer Nederland en is financieel mogelijk gemaakt met subsidies van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, provincie Noord-Holland en gemeente Alkmaar.
Solliciteren
Wil jij een belangrijke rol spelen in de transitie naar een duurzame toekomst en samenwerken met een enthousiast team van collega's?
Stuur dan je CV en motivatiebrief naar info@investa.org.

Heb je vragen over de functie van business developer of over InVesta Expertisecentrum? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@investa.org of bel rechtstreeks met Peter Simões (directeur) op telefoonnummer 06-27033412.
TNO Energy projects

Adres

Diamantweg 38
‌1812 RC Alkmaar

contact

‌Peter Simões
‌Directeur InVesta
‌‌+31 (0)6 270 33 412
info@investa.org

Volg ons