12/12/2019

Seminar BioWKK: Duurzame gassen terug van weggeweest


Datum/Tijd: 1 december 2022 - 12:30 - 17:30
Locatie: InVesta Expertise Centrum

Door de oorlog is de drang naar alternatieven voor aardgas steeds groter geworden. Duurzame gassen hebben jaren moeilijk gehad maar zijn ondertussen bezig aan een nieuwe opmars. Vergisting, (water)vergassing, bio-LNG productie; het zijn zoektermen die weer vaak worden ingetypt en de (onderzoeken naar) duurzame gassen zijn daarmee weer terug van weggeweest. Om nog maar niet te spreken van waterstof. Dat wordt ook gemerkt op het Energy Innovation Park in Alkmaar. In dit Noord-Hollandse bedrijvencluster, gelegen naast de gasopslag van TAQA, werken ondernemers, onderzoekers en overheden samen aan duurzame en innovatieve groen gas-, maar ook waterstof, initiatieven. Ondertussen zijn er elders grote projecten in voorbereiding. Zo staan Gasunie en Perpetualnext aan de vooravond van een miljoeneninvestering in een vergassingsfabriek in Delfzijl, wordt in Leeuwarden een bio-LNG fabriek gebouwd en staat innovatieve watervergassing aan de vooravond van opschaling naar tientallen megawatts.

De ontwikkelingen van de aanwezige bedrijven worden met grote interesse gevolgd en volgen elkaar in rap tempo op. Meld u nu aan voor het seminar Duurzame gassen terug van weggeweest van Projectgroep Biomassa & WKK, waarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame gassen in relatie tot de recente gebeurtenissen met u worden gedeeld! Het seminar wordt georganiseerd op donderdag 1 december. U bent daarnaast in de gelegenheid om de activiteiten op het Energy Innovation Park te bezichtigen tijdens een rondleiding op locatie!

We zijn te gast bij Expertisecentrum InVesta. Na een heerlijke lunch, zal als eerste worden stilgestaan bij het afscheid van Klaas de Jong (oprichter BioWKK) en wordt vooruitgeblikt op de nieuwe naam van de projectgroep. Daarna zal inhoudelijk worden ingegaan op vergassing en groen gas en hoe Boekelermeer zich als ‘duurzame gassen hub’ aan het positioneren is. Na de pauze volgen drie pitches van de aanwezige bedrijven op het innovatieterrein waarin ze hun werkzaamheden toelichten, maar ook vooruitblikken naar de toekomst. Vervolgens gaan we het terrein in kwestie bezoeken waarbij we op locatie worden rondgeleid. De middag wordt afgesloten met een kleine borrel.

Programma (donderdag 1 december)
12:30 uur – Inloop met broodjeslunch
13:30 uur – Opening & Afscheid Klaas de Jong & onthulling nieuwe naam BioWKK (Jeroen Larrivee)
13:45 uur – Presentatie – InVesta – Het expertisecentrum vergassing en groen gas (Peter Simoes)
14:15 uur – Presentatie – NEC – Boekelermeer als hub voor nieuwe gassen (Joep Sanderink)
14:45 uur – Pauze
15:00 uur – Pitches – Korte pitch van werkzaamheden en plannen van aanwezige bedrijven van Energy Innovation Park
15:00 uur: Sustenso – Vergistingsproject Boekelermeer: innovatie & grootschalig vergisten
15:15 uur: GP Groot – waterstoftankstation NXT: ontwikkeling & leerpunten
15:30 uur: Torrgas – vergassingsproject Delfzijl
15:45 uur – Rondleiding Energy Innovation Park
17:00 uur – Borrel

Locatie
De lunch en lezingen vinden plaats op het onderstaande adres:
Energy Innovation Park
InVesta Expertise Centrum
Diamantweg 38
1812 RC Alkmaar

Kosten
Deelname aan deze middag is gratis voor onze leden. Niet-leden kunnen deelnemen tegen een tarief van €195 excl. BTW. Speciale actie niet-leden: Meld u aan vóór 1 november op de website van BioWKK en krijg €100 korting op het ticket! Wil je het seminar met meerdere mensen van het bedrijf bijwonen? Overweeg dan om lid te worden van Projectgroep BioWKK en kom gratis naar het seminar. Stuur ons hiervoor even een e-mail naar info@biowkk.eu.
TNO Energy projects

Adres

Diamantweg 38
‌1812 RC Alkmaar

contact

‌Peter Simões
‌Directeur InVesta
‌‌+31 (0)6 270 33 412
info@investa.org

Volg ons